“Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα περίοδο”

Συνάντηση με τον Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνόδευσε τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στην Αθήνα , είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει και οι προσπάθειες της Ελλάδας πρέπει να συνεχιστούν, όμως πιστεύω ότι εισερχόμαστε σε μία νέα περίοδο, την περίοδο της ανάπτυξης και των επενδύσεων, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο κ. Σαπέν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχουν βοηθήσει πολύ την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν για την νέα περίοδο, και συγκεκριμένα ότι πρέπει να αλλάξει η ατζέντα προς μια αναπτυξιακή ατζέντα για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσυνη.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουνε το κράτος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Αν αυτά τα πετύχουμε, μετά από έναν χρόνο θα μπορούμε να μιλάμε για μια διαφορετική Ελλάδα που θα έχει επιστρέψει και στις αγορές και στην ανάπτυξη, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα