«Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη»

Στο θέμα της επιλογής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Έλληνα  Επιτρόπου αναφέρθηκε ο Γιώργος Βλάχος μιλώντας στα Παραπολιτικά fm. «Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη» τόνισε ο πρώην υπουργός. Μεταξύ άλλων, είπε πως «τον Κώστα Καραμανλή τον ανέτρεψαν τα ξένα συμφέροντα».

«Θα μπορούσε να συμβάλει με την παρουσία του σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση» είπε αρχικά ο Γιώργος Βλάχος  σημειώνοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος αξιολόγησε την πορεία και την καριέρα του και έκανε την επιλογή, ιδιαίτερα αν ισχύει ότι το ζήτησε ο ίδιος από τον πρωθυπουργό. «Όλα απαντιούνται σε αυτή τη ζωή, τίποτε δε μένει κρυφό για πάντα».

Σχετικά με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα και η ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι κατά τη γνώμη του «υπήρχε σχέδιο να χτυπηθεί ο Κώστας Καραμανλής,  διότι κάποιες στρατηγικές επιλογές του ενόχλησαν ξένα συμφέροντα».

«Δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί για μια δύσκολη ώρα στην πολιτική μας φαρέτρα, ο Κώστας Καραμανλής είναι μια προσωπικότητα σημαντική, παραμένει ένα κεφάλαιο για την πολιτική ζωή του τόπου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Ο ίδιος τα έχει απολαύσει όλα και δεν είναι στις προτεραιότητές του να επιστρέψει στην πολιτική», πρόσθεσε.

«Να συμφωνήσουμε σε κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής»

Κατά τον κ. Βλάχο η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολιτικά δύσκολη από την παρούσα Βουλή.  «Να συμφωνήσουμε σε κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής, δική μου πρόταση κάποιος από την κεντροδεξιά, ο Αβραμόπουλος μπορούσε να είναι ένα από τα πρόσωπα, υπάρχουν όμως και άλλα» είπε.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική»

Τέλος αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική είπε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις για λύσεις ανακούφισης στους πολίτες καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει», είπε. ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δε συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα