“Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποστολή, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι”

Στο ζήτημα του χρέους εστίασε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero. Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων μίλησε ακόμα για το μεταναστευτικό και την απειλή της τρομοκρατίας και τη Σύνοδο του G7.

“Στόχος να επιτευχθεί μια συνολική λύση στις 15 Ιουνίου”

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι πολύ κοντά. Εμείς, στην Κομισιόν, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποστολή της, τώρα πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι της», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος και επεσήμανε:

«Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν ευθύνη και να τιμήσουν το σημαντικό και επώδυνο έργο που η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έφεραν σε πέρας τους τελευταίους μήνες. Ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συνεχίσει να διευκολύνει τις συνομιλίες, για να προκύψει μια συνολική λύση. Το Eurogroup συζήτησε σε βάθος το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά δεν έφτασε σε μια συνολική συμφωνία. Η όλη προσπάθεια και εργασία θα συνεχισθεί τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική λύση στην επόμενη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα