«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της»

Εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον ESM η δόση των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα (δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών της ελληνικής κυβέρνησης) και με αφορμή το “ΝΑΙ” των Βρυξελλών, ο Πιέρ Μοκσοβισί έδωσε τα εύσημα του για την πορεία των μέτρων στη χώρα μας

«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της» ,αναφέρει χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών.Σύμφωνα με το Bloomberg , ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σε σχετικό του μήνυμα μέσω e-mail:«Αυτά τα καλά νέα αποτελούν επακόλουθο της θετικής αξιολόγησης της προόδου στην Ελλάδα κατά την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

«Η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ πρόκειται για το υπόλοιπο της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM, που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον ESM, η βοήθεια του προς την Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 40,2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης είναι μέχρι στιγμής 182 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα