«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα 2-3 δισ. ευρώ»

Επιμένει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς, αφού μέσω του «Reuters» προειδοποιεί πως «πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κάνει επιπρόσθετες πληρωμές». «Είστε στο χείλος του γκρεμού», τονίζει, αναφερόμενος στη χώρα μας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας «επικίνδυνη» και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί άμεσα 2-3 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο κ. Σουλτς μιλώντας και σε γερμανικό ραδιόφωνο την Πέμπτη τόνισε: «Ο χρόνος λιγοστεύει. Η Ελλάδα για τις άμεσες ανάγκες της θα χρειαστεί δύο με τρία δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της».

Επισήμανε, δε, πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεσες πληρωμές μέχρι το τέλος του μήνα, οι τράπεζές της χρειάζονται χρήματα, ενώ η ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να παρέχει ρευστότητα, έχει εξαντληθεί.

«Επομένως, αυτό που χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα είναι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της – αυτές για τις οποίες έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και εν συνεχεία θα λάβει χρήματα», συμπλήρωσε με νόημα.

Το ύστατο μήνυμα που έστειλε στην Αθήνα ήταν το εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει την επιθυμία της για συνεργασία. Δεν γίνεται να μην δίνει πληροφορίες στα τεχνικά κλιμάκια σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα