«Η ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί»

 Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνουν οι ΗΠΑ,  μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους ξένους εταίρους. Ειδικότερα, ο Λευκός Οίκος καλεί τη χώρα μας να τα βρει τόσο με τους πιστωτές όσο και με το ΔΝΤ και να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών.

«Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε: «Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να συμπιέζει χώρες που είναι στο μέσο μεγάλης ύφεσης. Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα περάσει το ίδιο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες γενικά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ ειδικότερα;»

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε υποστηρίξει την Ευρώπη, καθώς έχει κινηθεί για να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανάκαμψή της. Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ.

Τους έχουμε συμβουλεύσει να το πράξουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται τώρα είναι (για να επιτευχθεί) κάποια συνεργασία για αμοιβαία κατανόηση. Υποστηρίζουμε μία ισχυρή Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ και την ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό όσον αφορά την Ελλάδα», επεσήμανε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Επίσης, για πολλά χρόνια παρουσιάσαμε το επιχείρημα στους G20 ότι είναι σημαντικό να έχουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Πιστεύουμε ότι οι G20 και οι G7 έχουν μετακινηθεί με την πάροδο του χρόνου και το έχουν ως υψηλότερη προτεραιότητα και ότι γι’ αυτό έχει υπάρξει αυξανόμενη υποστήριξη. Βέβαια, τώρα πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα