«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πώληση όπλων στη Σ. Αραβία»

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτηρίζει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης με καυστική του δήλωση επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απεχθείς ενέργειες, αντίθετες με τις ελληνικές παραδόσεις.

«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή Μαύρου Θανάτου», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι οι οικονομικές συναλλαγές για όπλα μαζικής καταστροφής είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η εξωτερική πολιτική της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου. Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική.

Αποτελούν σήμερα την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα