«Η εμφάνιση του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη είναι μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία»

Πρόκληση για την κοινωνία χαρακτήρισε την επανεμφάνιση, μέσω βίντεο, του Χριστόδουλου Ξηρού ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στον Real fm. O βουλευτής της Ν.Δ.  απηύθυνε έκκληση  στα κόμματα για ενότητα,  ενώ μίλησε για την απόφαση του ΣτΕ για τους Ένστολους αλλά και το ενδεχόμενο τρίτου μνημονίου.

«Η εμφάνιση του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη είναι μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία της χώρας. Είναι μια ευκαιρία, όλα τα κόμματα να ενώσουμε δυνάμεις», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Στις δύσκολες στιγμές, αυτό το Έθνος, πάντοτε έβρισκε την χρυσή τομή να ενώσει δυνάμεις».

Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, «επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια ανακοίνωση που καταδικάζει την τρομοκρατία. Την υποδεχθήκαμε θερμά. Για μένα ήταν η πρώτη ουσιαστική φορά που την καταδίκασε».

«Όσο για τον τρόπο που απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός, πρέπει να υπάρχει προβληματισμός. Και για το θεσμικό πλαίσιο και για την εφαρμογή των νόμων», σχολίασε σχετικά με τον τρόπο που «ξέφυγε» από τις Αρχές ο Ξηρός.

«Δεν θα χρησιμοποιήσω την επιστολή ενός ακόμα τρομοκράτη για να σχολιάσω. Πολύ πριν την επιστολή Γιωτόπουλου, έχετε βγάλει τις επισκέψεις του Χριστόδουλου στα κελιά των πυρήνων», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Όταν το θεσμικό πλαίσιο χαλαρώνει, πάντοτε δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο».

«Δεν πρέπει να φοβούνται ούτε οι πολίτες ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι δημοσιογράφοι. Η τρομοκρατία νικήθηκε και αν χρειαστεί θα ξανανικηθεί αν χρειαστεί. Χρειαζόμαστε να ενώσουμε τις φωνές μας», είπε ακόμα.

Όσο για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τους ένστολους και αν α υτή θα προκαλέσει εφαλτήριο και για άλλες προσφυγές, ο κ. Μαρκόπουλος είπε:

«Ακόμα και αν γίνει αυτό, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη σε σύντομο χρόνο να πειθαρχήσει. Η συνταγματική τάξη και το κράτος δικαίου στη χώρα δεν μπορεί να διασαλευθεί, ούτε η κυβέρνηση πρέπει να φοβάται τέτοια πράγματα».

«Χρειάζεται ισχυρή βούληση»

«Βρισκόμαστε στο τέλος του μνημονίου κατά την εκτίμηση μου. Πάντοτε στην Ελλάδα ο πολιτικός διάλογος γίνεται με φόβους, με φοβίες και με προβλέψεις. Η Ελλάδα με το πρωτόγεννες πλεόνασμα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί σωστά. Τα εργαλεία τα έχουμε. Χρειάζεται ισχυρή βούληση και αυτοπεποίθηση στους ίδιους τους πολιτικούς», σχολίασε ακόμα και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται αργά πλην σταθερά, να σοβαρευτεί να ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμβάλει σε αυτό. Η απελευθέρωση της χώρας, μας αφορά όλους εξίσου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα