Η «εντολή» Αλαφούζου, ο «κίνδυνος» και οι νέοι… Μινχ!

Με την απόκτηση των Ράσμους Θελάντερ και ενός ακόμα αμυντικού, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον βασικό μεταγραφικό σχεδιασμό του φετινού καλοκαιριού. Τι σημαίνει αυτό;

Πως καλύφθηκαν όλες οι απαιτήσεις και στο χρονικό πλαίσιο που είχε θέσει ο Γιάννης Αναστασίου, προκειμένου να δουλέψει με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού και να εφαρμόσει πλήρως τα πλάνα του. Ποιο είναι το παρασκήνιο; Το ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε ρητή εντολή στο μεταγραφικό επιτελείο να έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις, πριν ξεκινήσει η ομάδα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Όπερ και εγένετο. Ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος έφεραν σε πέρας το πρώτο κομμάτι της δουλειάς τους, ικανοποιώντας το αίτημα της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης. Το γεγονός αυτό όχι μόνο πρόσθεσε πολλούς πόντους στους δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και νυν στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ, αλλά δικαίωσε τον Γιάννη Αλαφούζο για την απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και ρόλων στο συγκεκριμένο κομμάτι λειτουργίας της ΠΑΕ. Η άρτια συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου και το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης δουλειάς, η οποία ξεκίνησε αρκετούς μήνες νωρίτερα και με σοβαρότητα, απέδωσε «καρπούς».

Αυτό είναι το ένα σκέλος. Διότι η δουλειά των Φύσσα, Βόκολου θα αποδώσει τα μέγιστα και θα κριθεί από έναν ακόμη παράγοντα:το πετυχημένο των κινήσεων. Η μεταγραφή του ΜίκαελΕσιέν αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα του τωρινού Παναθηναϊκού. Ωστόσο, το υψηλό της κόστος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Ναι μεν είναι ένας παίκτης-εγγύηση σε επίπεδο αξίας και ικανοτήτων, όμως αν πάει στραβά οποιοδήποτε ενδεχόμενο, η «μαύρη τρύπα» που θα δημιουργηθεί στο ταμείο της ΠΑΕ θα είναι τεράστια.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο στοίχημα για το μεταγραφικό επιτελείο του «τριφυλλιού» αποτελούν ο Βέμερ και ο Λουντ. Πρόκειται για δύο παίκτες που δεν συνοδεύονται από μεγάλες περγαμηνές. Οι «πράσινοι» τους χαρακτηρίζουν «εργαλεία» και παραπέμπουν στην περίπτωση του Μάρκους Μινχ, ο οποίος ήρθε ως σχετικά άγνωστος παίκτης, αλλά αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τον Παναθηναϊκό και την αριστερή του πτέρυγα.
Αναφορικά με τους Θελάντερ και Σάντσεθ, ο οποίος αποτελεί τον βασικό στόχο για τη δεύτερη μεταγραφή, οι «πράσινοι» θεωρούν ότι συνδυάζουν την επένδυση για το μέλλον και την εμπειρία. Η βασική τριάδα για το κέντρο της άμυνας θα συμπληρώνεται από τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος, αν και αγωνίζεται μόλις έξι μήνες στην ομάδα, έδωσε εξαιρετικά δείγματα προσαρμογής και συνέβαλε τα μέγιστα στο αμυντικό «συμμάζεμα» του «τριφυλλιού».
Στους παραπάνω προσθέστε και τον Νίκο Καλτσά, ο οποίος έδειξε ένα σημαντικό δείγμα των ικανοτήτων του στο «περυσινό» πρωτάθλημα, όντας βασικός στην 11άδα της Βέροιας.

«Κατεβάζει» τις απαιτήσεις της η Σάντερλαντ

Με την απόκτηση των έξι ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός όντως ολοκλήρωσε τον βασικό του σχεδιασμό. Οι μεταγραφές, ωστόσο, δεν τελείωσαν για τους «πράσινους». Παραμένει η εκκρεμότητα της υπόθεσης του Χάρη Μαυρία. Ο διεθνής χαφ αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Σάντερλαντ στο «τριφύλλι». Οι Άγγλοι δέχονται να τον παραχωρήσουν, αξιώνοντας το ποσό που δαπάνησαν για την απόκτησή του πριν από δύο χρόνια, ήτοι δύο εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να ρίξουν τις απαιτήσεις των «μαύρων γάτων» στο 1,5 εκατομμύριο. Όμως θέλουν να μειώσουν κι άλλο το κόστος. Την ίδια στιγμή έχουν έτοιμο και το εναλλακτικό σενάριο της επέκτασης του δανεισμού του. Εφόσον επέλθει συμφωνία, δεν θα χρειαστεί μεταγραφή για τη δεξιά πλευρά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεκινήσει το… σαφάρι!

Το ενδεχόμενο πώλησης του Καρέλη

Ένα ακόμη «ανοικτό» θέμα είναι η ενδεχόμενη πώληση του Νίκου Καρέλη. Για τον διεθνή επιθετικό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από μεγάλα κλαμπ της «Γηραιάς Αλβιόνας». Ο Παναθηναϊκός έχει ορίσει τις απαιτήσεις του στα 4.000.000 ευρώ. Εφόσον ικανοποιηθεί, το πιθανότερο είναι να δώσει τη συγκατάθεσή του και να πάρει μεταγραφή ο 22χρονος άσος. Σε αυτήν την περίπτωση, το μεταγραφικό επιτελείο του «τριφυλλιού» θα κινηθεί δίχως χρονοτριβή για την αναπλήρωση του κενού που θα αφήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει μία πολύ καλή περίπτωση στα υπ’ όψιν, ανάλογη με εκείνη του Μάρκους Μπεργκ, καθώς και τέσσερις εναλλακτικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα