Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας κλονίζει τον Σαμαρά

Για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και την επανεμφάνιση της νέας τρομοκρατίας γράφει το περιοδικό Economist, το οποίο επισημαίνει πως «η επανεμφάνιση της νέας τρομοκρατίας είναι ένα σοβαρό χτύπημα για την κλονιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά».

Σε άρθρο του, το δημοφιλές αμερικανικό περιοδικό σημειώνει πως «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε να δώσει μερικές εξηγήσεις στην επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, καθώς η 17Ν είναι ακόμη στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, ενώ θεωρείται πως αρκετά ηγετικά της στελέχη διέφυγαν της σύλληψης το 2002».

Στη συνέχεια, ο Economist επισημαίνει πως «σχεδόν δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην γίνει κάποια έκρηξη βόμβας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία πολιτικών ή κυβερνητικών κτιρίων. Εχουν σημειωθεί μερικοί τραυματισμοί και οι δράστες οι οποίοι θεωρείται ότι είναι εξτρεμιστές της Αριστεράς σπάνια συλλαμβάνονται».

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρεται και σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες το τελευταίο διάστημα, όπως οι σφαίρες προς τον Γιώργο Προβόπουλο, η τραγική δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, αλλά και οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ προς την οικία του Γερμανού πρέσβη.

«Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία υπόθεση. Για τους αναλυτές, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι λιγότερο ιδεολογική από την 17 Νοέμβρη, περισσότερο εθνικιστική και πιο πιθανό να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Το βίντεο του κ. Ξηρού, ένα κάλεσμα στα όπλα τύπου τζιχάντ, είναι μια ανησυχητική νέα τροπή, επισημαίνουν αναλυτές», καταλήγει ο Economist.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα