Η επιστολή θα σταλεί, η κυβέρνηση θέλει να καταλάβει;

Το ΔΣ στη Super League έκανε δεκτό, κατά πλειοψηφία, το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αύριο (Παρασκευή 15/12) θα στείλει επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Με την οποία, θα του επισημαίνεται πως είναι αντισυνταγματική η άποψη – που δημόσια έχει εκφράσει – περί υποχρεωτικής μεταβίβασης μετοχών μιας ΠΑΕ. Από παράγοντες που εμπίπτουν στις διατάξεις περί κωλυμάτων.

Εν προκειμένω, βάση του σχετικού βουλεύματος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, των μετοχών που κατέχουν οι Β. Μαρινάκης (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γ. Σπανός (ΠΑΕ Ατρόμητος) και Γ. Κομπότης (ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Θυμίζουμε πως την ημέρα που η «Α» αποκάλυψε το διατακτικό  του βουλεύματος ο υφυπουργός έσπευσε να μιλήσει για υποχρεωτική μεταβίβαση μετοχών. Με αποτέλεσμα ο – νομικός στο επάγγελμα – Γιώργος Βασιλειάδης να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Σε κανέναν νόμο δεν υπάρχει διάταξη που να επιβάλλει μεταβίβαση μετοχών. Και δε θα μπορούσε να υπάρξει. Γιατί θα ήταν ευθέως αντισυνταγματική. Όπως επιβεβαίωσε στην «Α», με σχετική γνωμοδότηση του, ο νομικός και μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συνέταξε τον νόμο 2725/1999, Δημήτρης Μπαλασόπουλος. Διαβάστε εδώ όλη τη γνωμοδότηση του έγκριτου νομικού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα