Η επιστολή Κυριάκου, το ΕΣΡ και οι…άδειες

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑκαι ΝΔ για την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕΣΡ.

Στην οδό Πειραιώς δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις πρακτικές της κυβέρνησης και μάλιστα δεν δίνουν στη δημοσιότητα την επιστολή Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά υπεύθυνη πολιτική στάση στο πλαίσιο του νόμου.

Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έλεγε στην Πειραιώς ότι «δεν παρακολουθούμε και δεν ακολουθούμε στον κατήφορο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση με ψέματα και ανευθυνότητες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πατώντας» πάνω στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή, με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο Κ. Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως «δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες. Η τακτική του προέδρου της ΝΔ να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό. Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ:

«Μαθήματα συνταγματικότητας από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό δεν δεχόμαστε.

 

Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό την συνταγματική τάξη.

 

Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του “νόμου Παππά”.

 

Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά.

 

Τα καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του δεν θα επιτρέψουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να εξυπηρετηθούν σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα