Η επιστροφή των αστροναυτών στη Γη

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, τρεις από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) εγκατέλειψαν το σκάφος, επιστρέφοντας στη Γη μετά από σχεδόν πέντε μήνες παραμονής στο διάστημα.

Ο Καναδός κυβερνήτης Κρις Χάντφιλντ, ο ιπτάμενος μηχανικός Τομ Μάρσμπουρν και ο Ρώσος κοσμοναύτης Ρομάν Ρομανένκο εγκατέλειψαν τον ISS με μία κάψουλα Σογιούζ στις 2308 GMT μετά από πέντε μήνες σε τροχιά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της NASA που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της.

Η κάψουλα έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί τρεις ώρες αργότερα στις 0231 GMT της Τρίτης στο Καζακστάν. Νέος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναλαμβάνει ο Πάβελ Βινογκράντοφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Κρις Χάντφιλντ ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο κλιπ όπου αιωρείται στον διαστημικό σταθμό με μια ακουστική κιθάρα τραγουδώντας μια διασκευή του Ντέιβιντ Μπάουι, το Space Oddity, κάνοντας πραγματικότητα την πρώτη ηχογράφηση στο διάστημα και συγκεντρώνοντας, παράλληλα, πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέψεις στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα