«Η επιτυχία του Τσίπρα θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού»

Την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου επισκέφτηκε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψή του. Εύχομαι να πετύχει στο έργο του, γιατί η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού. Κατά τη συνάντηση που είχαμε ανταλλάξαμε απόψεις εφ’ όλης της ύλης».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

«Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Μακαριότατο. Είχα την ευκαιρία σήμερα να τον ενημερώσω για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και να τον ευχαριστήσω διότι η Κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα, όπως πιστεύω συμβαίνει και στην Κύπρο σε ένα μεγάλο βαθμό.

»Ευχήθηκα στον Μακαριότατο να συνεχίσει την προσπάθεια για να έχει η Εκκλησία της Κύπρου μια σημαντική αναφορά σε κοινωνικό έργο, όταν το χρειάζεται και το χρειάζεται αυτή την περίοδο και ο κυπριακός και ο ελληνικός λαός. Κυρίως όμως να συνεχίσει και την προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια εποχή όπου το μίσος το θρησκευτικό μάς οδηγεί σε περιπέτειες με την άνοδο του φονταμενταλισμού και του φανατισμού και οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώσουν τους λαούς και όχι για να τους χωρίσουν.

»Εξήρα επίσης το έργο του για να μπορεί σε όλη την Κύπρο να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδοξίας και σε κάθε σημείο της Κύπρου να μπορούν οι χριστιανοί ελεύθερα να θρησκεύονται. Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποδοχή και βεβαίως να ευχαριστήσω για τα θερμά λόγια και τις ευχές, διότι τις έχουμε ανάγκη».

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών:

«Το όραμα των αγωνιστών της ελευθερίας για μία Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα