Η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε τον Κουτσούμπα για τον ΕΔΟΕΑΠ

Με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Ένωσης, Μαρία Αντωνιάδου, τον γγ, Σταύρο Καπάκο και τη Β’ αντιπρόεδρο, Άρια Αγάτσα, συναντήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έθεσε στον κ. Κουτσούμπα το ζήτημα του ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ) το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας έχει μείνει χωρίς πόρο, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, τον Σεπτέμβριο του 2016, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία.

Επίσης, ενημέρωσαν για την πρόταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, εν αναμονή νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην πρόσφατη απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την εγγραφή στο σωματείο των μισθωτών εργαζομένων δημοσιογράφων στο διαδίκτυο. Ακόμη, η ΕΣΗΕΑ ζήτησε τη συμβολή του ΚΚΕ στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη στήριξη του έντυπου Τύπου.

Από την πλευρά του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και εργοδοσίας, οι οποίες οδήγησαν σε αδιέξοδο τον ΕΔΟΕΑΠ και οι οποίοι είναι οι μόνοι που πρέπει να αναλάβουν να πληρώσουν το κόστος. Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει την όποια πιθανή νομοθετική πρόταση έρθει στη Βουλή και όπως πάντα θα τοποθετηθεί με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα