«Η ΕΥΠ κρύβεται πίσω από την τηλεφωνική υποκλοπή του ΔΝΤ»

Ελληνικό «δάχτυλο» βλέπει γερμανική εφημερίδα σχετικά διαρροή μέσω του Wikileaks των διαλόγων Πολ Τόμσεν-Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα, για το ελληνικό πρόγραμμα. Ειδικότερα, η Τagesspiegel τονίζει πώς πίσω από την τηλεφωνική υποκλοπή του ΔΝΤ βρίσκεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (EYΠ).

«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», γράφει.

Που έγινε η υποκλοπή

Σύμφωνα με τη γερμανική Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks. Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρεται και στον τρόπο γραφής του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στα Wikileaks, τονίζοντας ότι η απόδοση του ονόματος «Velculescu» ως «Velkouleskou» δείχνει ότι «υπήρξε ελληνικό χέρι». Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Wikileaks μέσω Twitter έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, αναλαμβάνοντας το ίδιο την ευθύνη για το ορθογραφικό λάθος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα