Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει πόλεμο κατά των διακινητών μεταναστών στη Λιβύη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει πόλεμο κατά των διακινητών μεταναστών που δρουν  Λιβύη και σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες. όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Οι διακινητές που δρουν στην Τουρκία δεν θα «πειραχτούν», διότι η Τουρκία -κράτος τρομοκράτης, σύμμαχος της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους- ως μέλος του ΝΑΤΟ και «σύμμαχος» της Δύσης γενικότερα απολαμβάνει «ασυλία», όπως και οι τζιχαντιστικές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες στο έδαφός της.

Πράγμα που σημαίνει, ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο δεν θα αντιμετωπιστούν με κανέναν τρόπο, ίσως και να αυξηθούν εξαιτίας των πολεμικών επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη.

Στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η κατάληψη και καταστροφή των βαρκών, με τις οποίες οι μετανάστες «μπαρκάρουν» από τη Λιβύη και η εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακινητών και τζιχαντιστών που δρουν στη Λιβύη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε να επέμβει στη Λιβύη από τις αρχές του καλοκαιριού, τα θέματα όμως με την Ελλάδα καθυστέρησαν αυτή την πολεμική επιχείριση.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Λιβύης έχει προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η οποιαδήποτε πολεμική επιχείριση στο έδαφός της πρέπει να έχει την έγκρισή της, αλλιώς θα θεωρηθεί πολεμική ενέργεια.

Τέλος, πολλοί θεωρούν, ότι η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν αποσκοπεί μόνο στο χτύπημα των διακινητών αλλά και στην επέμβαση της Δύσης στη σκληρά δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα