“Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί την παρακμή της”

Να διαχειριστεί την παρακμή της καλεί την Ευρώπη ο Κώστας Χρυσόγονος σε συνέντευξη του στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά πως “η  Ευρώπη βρίσκεται σε παρακμή και πρέπει να τη διαχειριστεί με ορθολογικό τρόπο” ενώ σχολίασε γενικότερα τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στη Γαλλία, το βρετανικό δημοψήφισμα, αλλά και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», η Ευρώπη αναπτύσσεται σήμερα πολύ λιγότερο από τον υπόλοιπο κόσμο, αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα –όπως είπε- είναι και διχασμένη σε πλειάδα εθνικών κρατών, θρησκειών και πολιτισμών. «Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί τη σχετική τουλάχιστον παρακμή και ό,τι αφορά το δημογραφικό» επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε ότι η διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης γίνεται ακόμα δυσκολότερη όσο θα φουντώνουν οι εθνικισμοί και οι εσωτερικές έριδες.

Για το επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα, υπογράμμισε ότι εκ του μηδενός, πέρα από κάθε οικονομική λογική και χωρίς να υπάρξει κάποιο ισχυρό τραυματικό γεγονός, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας με τα μνημόνια, ξεκίνησε ένα ισχυρό κίνημα εξόδου από την ΕΕ και εκτίμησε ότι αν αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί. Στο μεταξύ, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συνεχιζόμενη θαλάσσια ρύπανση στις χώρες της Μεσογείου, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της Κομισιόν για ένα σχέδιο που να αφορά συνολικά την προστασία τής Μεσογείου, με ενίσχυση του προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα, σε εθνικό επίπεδο, θα πρέπει οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης των κρατών – μελών να αναλάβουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα