“Η Ε.Ε. είναι ισχυρή και εγγυάται την ειρήνη και την ευημερία”

Σε πανικό βρίσκεται η Γερμανία μετά το σεισμό “Brexit” και η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησε «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό,  θα συναντηθεί στο Βερολίνο την προσεχή Δευτέρα. 

Σε δηλώσεις της, η γερμανίδα καγκελάριος για το βρετανικό δημοψήφισμα χαρακτήρισε τομή για την Ευρώπη και τη διαδικασία ενοποίησής της και τόνισε πως «δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να υποβαθμίσουμε» και πρόσθεσε:

“Δεν πρέπει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα, πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Πρέπει με νηφαλιότητα να αξιολογήσουμε τα σημερινά δεδομένα.

«Τα υπόλοιπα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ θα αναλύσουμε την κατάσταση με σωφροσύνη και θα πάρουμε από κοινού τις σωστές αποφάσεις», επεσήμανε και συμπλήρωσε:Η Ευρώπη είναι πολυσχιδής, διαφορετικές προσδοκίες υπάρχουν από κάθε λαό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα μπορέσουν να αισθανθούν πόσο βοηθά η ΕΕ στη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής.

Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ είπε πως «τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ιστορική συνείδηση. Η ΕΕ αποτέλεσμα της μεταπολεμικής προσπάθειας για ειρήνη».

«Βλέπουμε τα αποτελέσματα των πολέμων και των συγκρούσεων σε άλλες χώρες. Έχω ήδη καλέσει τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Φρανσουά Ολάντ σε συζητήσεις για το μέλλον. Οι διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία θα δημιουργήσουν τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ», σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον λόγο ύπαρξης της ΕΕ. Η ΕΕ είναι εγγυητής της ειρήνης και της ευημερίας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα