Η Εurobank επιστρέφει στην κερδοφορία μετά από μια πενταετία

Στην κερδοφορία επιστρέφει μετά από πέντε σχεδόν χρόνια (από το τρίτο τρίμηνο του 2011) η Eurobank αφού θετικά ήταν τα αποτελέσματα της τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν στα 60 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 175 εκατ. ευρώ, το Δ ́ τρίμηνο 2015, ως αποτέλεσμα της σημαντικής βελτίωσης των λειτουργικών επιδόσεων της τράπεζας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης αναφέρει ότι η διαφαινόμενη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για τη βιώσιμη ρύθμιση του δημοσίου χρέους θέτει τις βάσεις για τον περιορισμό των αβεβαιοτήτων, τη βελτίωση της εμπιστοσύνης και την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα και την ελληνική οικονομία. «Απαλλαγμένο από το βάρος της αμφιβολίας για τις μακροοικονομικές προοπτικές, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί πλέον να εστιάσει στο βασικό του ρόλο, που είναι η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, η στήριξη των υγιών και διεθνώς ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης και η συμβολή στη μετάβαση προς ένα βιώσιμο πρότυπο εξωστρεφούς και επενδυτικής ανάπτυξης.

Η δυνατότητα των τραπεζών να συμβάλουν σε ένα διατηρήσιμο ανοδικό κύκλο συνδέεται με την επιτυχή αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, όπως η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η επιστροφή των καταθέσεων και η σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασής τους στις κεφαλαιαγορές, δηλαδή με την ανάκτηση της αξιοπιστίας τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνών» προσθέτει, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα