Η Ζενίτ το αφεντικό του Champions League

Δεν είναι ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι η Μπάγερν Μονάχου ή η Παρί Σεν Ζερμέν, η Πόρτο ή η Ατλέτικο. Είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης η μοναδική ομάδα στον κορυφαίο θεσμό που δεν έχει καμία απώλεια βαθμών.
Οι Ρώσοι φαίνεται πως φέτος έχουν βάλει ξεκάθαρο στόχο την διάκριση στο Champions League. Δεν εξηγείται αλλιώς η εκ διαμέτρου αντίθεση πορεία στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, όπου έχει μείνει δέκα βαθμούς πίσω από την ΤΣΣΚΑ. Οι Μοσχοβίτες, βέβαια, έχουν μόλις δύο ισοπαλίες σε δώδεκα αγώνες, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την απώλεια 14 βαθών της Ζενίτ μετά από δώδεκα αγωνιστικές, την ώρα που στο Champions League «πετάει».
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει μία ιδιομορφία, υπάρχει μία μεγάλη διακοπή το χειμώνα που επηρεάζει όλους του συλλόγους. Στην πραγματικότητα, οι μεγάλες ρωσικές ομάδες δεν μπορούν να διατηρηθούν στην κορυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι είναι δύσκολη η διαχείριση των δύο διοργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2002 κι έπειτα, χρονική περίοδο κατά την οποία άρχισε η ανάπτυξη του ρωσικού πρωταθλήματος, δεν έχει υπάρξει ομάδα που να καταφέρει να πάρει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα κι αυτό διότι η ενδιάμεση συμμετοχή στο Champions League επιβάρυνε τη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος.
Η φετινή Ζενίτ δείχνει να αντιμετωπίζει με πονηρό τρόπο τις διοργανώσεις. Συνέπεια και αγωνιστική πειθαρχία στην Ευρώπη και χαλαρή αντιμετώπιση του πρωταθλήματος, όπου έχει ήδη δεχθεί 15 γκολ σε δώδεκα αγωνιστικές. Με τους Χουλκ, Ντάνι, Κερζακόφ και τους λοιπούς αστέρες της ομάδας να παίζουν τόσο καλά στο Champions League και με το βάρος της φανέλας που έχει αυξηθεί μετά τα τέσσερα πρωταθλήματα και το Europa Cup τα τελευταία χρόνια, όλα είναι πιθανά για τη φετινή Ζενίτ, αρκεί το Φλεβάρη να μη δείξει τα κλασικά συμπτώματα των ρωσικών ομάδων στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα