«Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και η εγκληματική οργάνωση ταυτίζονται»

Για ταύτιση του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής με την εγκληματική οργάνωση έκανε λόγο στη δεύτερη ημέρα της κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη.

-Πρόεδρος: Σε ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, είπατε “ναι” και προχωρήσατε και είπατε ότι ταυτίζεται με το κόμμα, είπατε ναι;

Μάρτυς: «Ναι»

Πρόεδρος: Η γνώμη σας είναι ότι τα όλα τα μέλη ταυτίζονται;

Μάρτυς: «Μπορεί να είναι μέλη της οργάνωσης, τα οποία δεν προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις. Κυρίως θεωρώ ότι ταυτίζεται η ηγετική ομάδα του κόμματος και της εγκληματικής οργάνωσης, κυρίως δηλαδή Μιχαλολιάκος, Παναγιώταρος, Μίχος, Κασιδιάρης, Λαγός. Οι λοιποί θεωρώ ότι μπορεί να μην ξέρουν».

Η στιχομυθία Καμίνη με τον συνήγορο του Κασιδιάρη

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε, σε κλίμα έντασης, σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, εμμένοντας στη θέση του ότι αρνείται να μπει σε διάλογο με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω στιχομυθία του με τον συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη.

-Παπαδέλλης (Συνήγορος Κασιδιάρη): Φεύγετε πριν αρχίσει ο Κασιδιάρης να μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο, είπατε. Είστε τόσο a priori κάθετος; Είστε σίγουρος ότι δεν έχει κάτι να εισφέρει;

Μάρτυς: «Αρνούμαι να ανοίξω διάλογο. Στην αρχή καθόμουν και τον άκουγα. Αποφάσισα ότι δεν θα το κάνω άλλο».

-Παπαδέλλης: Η πορεία που έγινε και πρωτοστατούσε η Χρυσή Αυγή, λέτε ότι δεν συμμετείχε άλλος;

Μάρτυς: «Δεν γνωρίζω».

-Παπαδέλλης: Έγιναν μηνύσεις;

Μάρτυς: «Δεν γνωρίζω».

-Παπαδέλλης: Μπορείτε να περπατήσετε χωρίς φρουρά; Μπορούμε εμείς οι δυο να πάμε από εδώ ως το Σύνταγμα;

Μάρτυς: «Εγώ μπορώ».

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κ. Καμίνης επισήμανε πως όλες οι εκδηλώσεις βιαιότητας για τις οποίες κατηγορούνται τα στελέχη της ΧΑ είναι «ψηφίδες που συνθέτουν ένα μωσαϊκό».

Πανταζή (συνήγορος Μπούκουρα): Γνωρίζετε το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής και το έργο των βουλευτών της; Είπατε ότι υπάρχει αρχηγός και ιεραρχία και για αυτό λέτε είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι τα μέλη ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση;

Μάρτυς: «Αν αυτό που κάνει η οργάνωση είναι να παραβιάζει τον νόμο διαρκώς και συστηματικά».

Πανταζή: Γνωρίζετε υποψηφίους της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν σχέση με τον υπόκοσμο;

Μάρτυς: «Όχι».

-Κοντοβαζαινίτης:  Από πότε είστε δήμαρχος;

Μάρτυς: «Από τον Νοέμβριο του 2010».

-Κοντοβαζαινίτης: Πώς θεωρείτε ότι υπάρχει ιεραρχία και οργάνωση;

Μάρτυς: «Όταν βλέπεις δημόσια εκδήλωση τέτοιας βιαιότητας. Συγκλίνουν τα πάντα σε αυτό το συμπέρασμα. Η δολοφονία Φύσσα. Είναι όλα ψηφίδες που συνθέτουν ένα μωσαϊκό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα