Η Θέμιδα δικαίωσε τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ Καισαριανής

Δικαστική δικαίωση για εργαζόμενους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Καισαριανής. Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας –Τμήμα Εργατικών Διαφορών– αναγνώρισε τη σχέση εργασίας τους και διέταξε την παραμονή τους στα πόστα τους, μέχρι την τελική κρίση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Η δικαστική αυτή απόφαση που είναι πλέον πιλοτική και για άλλους εργαζόμενους, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι αιτούντες πέτυχαν θετικό αποτέλεσμα παρά την επίσπευση της δίκης κατ΄ εφαρμογή της διαδικασίας, με βάση πρόσφατο μνημονιακό νόμο για τους συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα πριν από την εκδίκαση των κύριων αγωγών τους.

Το δικαστήριο έκρινε εν προκειμένω όχι μόνο ότι οι ενάγοντες συνδέονται με το Δήμο Καισαριανής με σύμβαση αορίστου χρόνου εργασίας, αλλά διέταξε τον εναγόμενο δήμο να αποδεχθεί την πραγματική απασχόληση τους, μέχρις ότου η υπόθεση κριθεί από το Εφετείο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε παρέμβαση από το ελληνικό δημόσιο υπέρ του Δήμου και κατά των εργαζομένων.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα