Η Ισπανία το μπόνους, η Ελλάδα στο περίμενε!

Η απόλυτη κυρίαρχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η Ισπανία. Πέραν των διακρίσεων της Εθνικής ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, τώρα έχουμε και τους συλλόγους να διαλύουν τους πάντες στο πέρασμά τους.

Φέτος από τις επτά ομάδες που μετείχαν, μόνο μία αποκλείστηκε από μη ισπανική (η Βιγιαρεάλ από την Λίβερπουλ). Η Σεβίλλη πήρε το Europa League, η Μπιλμπάο αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη, ενώ στο Champions League η Μπαρτσελόνα έμεινε έξω από τη Ρεάλ!

Φέτος, πέρσι και πρόπερσι η Ισπανοί πήραν και τα έξι τρόπαια! Αδιανόητα πράγματα. Και εντελώς φυσιολογικά, κατάφεραν φέτος να κάνουν δικό τους το μπόνους της επιπλέον συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Έτσι, η Μπάρτσα θα είναι επικεφαλής ενός ομίλου και Ατλέτικο, Ρεάλ και Σεβίλλη στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, όπου θα χωθεί και η Βιγιαρεάλ αν προκριθεί από τα Play off.

Όλος αυτός ο χαμός ίσως ευνοήσει και την Ελλάδα, μιας και υπάρχει πιθανότητα να παίξει απ’ ευθείας μία ομάδα μας στους ομίλους του Europa League, αρκεί να πάρει το Κύπελλο η Σεβίλλη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αν τα καταφέρει, παίρνει στα χέρια της το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa, αλλά το παραδίδει αμέσως στην επόμενη ομάδα, καθώς έχει ήδη κερδίσει συμμετοχή στο Champions League. Αυτό το ντόμινο, επιτρέπει και σε μία ελληνική ομάδα απ’ ευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Αρκεί πάντα να νικήσει η Σεβίλλη στον τελικό την Μπαρτσελόνα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα