Η ιστορία επαναλήφθηκε στην Ονδούρα

 

Μετά από 32 χρόνια, όπως τότε στο Χέιζελ που οι οικογενειάρχες φίλαθλοι της Γιουβέντους στην ουδέτερη ζώνη του γηπέδου των Βρυξελλών δέχθηκαν την επίθεση των Άγγλων χούλιγκαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 39 άτομα, έτσι κι αυτή τη φορά, σε ένα μακρινό και λιγότερο ενδιαφέρον παιχνίδι, αυτό μεταξύ της Μοτάγουα και της Προγκρέσο για το πρωτάθλημα της Ονδούρας, στις εξέδρες ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους φίλαθλοι του ποδοσφαίρου και το ματς έγινε κανονικά!

Το ότι η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν υπάρχει προγραμματισμένο ποδοσφαιρικό παιχνίδι το έχουμε πλέον κατανοήσει. Δυστυχώς, στην Ονδούρα οι αρχές δεν υπολόγισαν ότι θα προκληθεί κίνδυνος με την παρουσία 35.000 και πλέον φιλάθλων στο συγκεκριμένο κρίσιμο αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα σε συνωστισμό σε θύρα του γηπέδου και άλλα 15 να τραυματιστούν.

Παρά το Sold Out οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν προνόησαν, ήρθαν φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια και το κακό δεν άργησε να γίνει. Το ματς διεξήχθη κανονικά και η Μοτάγουα νίκησε 3-0 με αποτέλεσμα να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά με έναν τρόπο θλιβερό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα