Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Ίδιος σεισμός στη Μυτιλήνη στο παρελθόν

Ανατριχίλα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Κώστα Παπαζάχου, ο οποίος μίλησε την Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για τον μεγάλο σεισμό στη Μυτιλήνη.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, αποκάλυψε ότι ίδιου μεγέθους σεισμός έγινε και το 1845 στη Μυτιλήνη, ισοπεδώνοντας τον οικισμό Βρισά. Και τότε μάλιστα, μία άτυχη γυναίκα είχε καταπλακωθεί από το σπίτι της που κατέρρευσε και τελικά ανασύρθηκε νεκρή. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαζάχος η ιστορία επαναλαμβάνεται και δη με τον πιο δραματικό τρόπο, καθώς πριν από 172 χρόνια υπήρξε η ίδια καταστροφή στη Μυτιλήνη.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (12/6, 15:28), ένας σεισμός που ταρακούνησε όλη τη χώρα και είχε εστιακό βάθος μόλις 5χλμ, με επίκεντρο 36,4 χιλιόμετρα, νότια της Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πλωμαρίου και ένταση 6,1 ρίχτερ, ισοπέδωσε το χωριό Βρισά. Να σημειωθεί ότι μία 45χρονη γυναίκα εγκλωβίστηκε, ωστόσο ανασύρθηκε νεκρή.

Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες σε όλη την περιοχή και το 80% των σπιτιών δύσκολα θα ξανακατοικηθούν, καθώς πλέον είναι ερείπια.

Το χωριό αργά το απόγευμα εκκενώθηκε, αφού θεωρήθηκε επικίνδυνη η παραμονή των περίπου 850 κατοίκων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα