Η Ιταλία είναι πάντα Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Το ταλέντο των Βέλγων τράκαρε πάνω στην εμπειρία και τη φανέλα των Ιταλών και οι γείτονές μας μπήκαν με το δεξί στο Euro της Γαλλίας, επικρατώντας δίκαια, αλλά δύσκολα, με 2-0.

Το Βέλγιο μπορούμε να πούμε πως είχε μία σχετική υπεροχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να νιώθει αδικημένο από το αποτέλεσμα, αφού κυρίως ταλαιπωρούσε την μπάλα, αντί να απειλεί την εστία του Μπουφόν.

Στο 32’ ο Μπονούτσι με μπαλιά από τη μεσαία γραμμή βρήκε τον Τζιακερίνι που έκανε τέλεια κίνηση στην «κοιμισμένη» πλάτη της άμυνας των Βέλγων, και με ένα τέλειο κοντρόλ και ακόμη πιο άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στις καθυστερήσεις οι Ιταλοί βρήκαν χώρο και έκαναν το 2-0 με τον Καντρέβα να σερβίρει με το κεφάλι και τον Πελέ να σκοράρει με βον πλανέ.

Ο Κόντε εμφάνισε μία ομάδα που δικαιούται “τακτικό αριστείο” και πλέον ο Ιταλία είναι πρώτη στον πέμπτο όμιλο με τρεις βαθμούς, με Σουηδία και Ιρλανδία να έχουν από ένα και το Βέλγιο να μένει στο μηδέν.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αντερβέιρελντ, Βερμάελεν, Ναϊγκολάν (62’ Μέρτενς), Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί, Ντε Μπρούινε, Λουκάκου (73’ Οριγκί), Αζάρ, Τσιμάν (76’Καράσκο).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν (58’ Ντε Σίλιο), Καντρέβα, Πελέ, Μπαρτσάλι, Ντε Ρόσι (78’ Τιάγκο Μότα), Έντερ (75’ Ιμόμπιλε), Παρόλο, Μπονούτσι, Τζιακερίνι

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα