Η «κάρτα υγείας» στέλνει στην Ευελπίδων την ΕΠΟ

Μόνο κάρτα… υγείας δεν αποδείχθηκε για την ΕΠΟ η περιβόητη υπόθεση, την οποία ανοίγει εκ νέου ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, καλώντας τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές στο γραφείο του για να καταθέσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες 23 πρώην και νυν σύμβουλοι και πρόεδροι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα θα περάσουν από την Ευελπίδων και θα καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για απιστία, σχετικά με την περιβόητη υπόθεση της «κάρτας υγείας» του ποδοσφαιριστή.

Το σχέδιο της ΕΠΟ ξεκίνησε πριν από περίπου 11 χρόνια, δεν εφαρμόστηκε ποτέ και κόστισε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Σαρρής, ενώ από το γραφείο του Ανδρεάδη θα περάσει την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος ήταν ταμίας της Ομοσπονδίας την εποχή που έπεσαν οι υπογραφές για τη συγκεκριμένη υπόθεση (22 Σεπτεμβρίου 2005).

Η σύμβαση προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος, καθώς και κέντρων υγείας σε κάθε Ένωση-μέλος της ομοσπονδίας για τον έλεγχο της υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Στην συνέχεια η εταιρία OPEDEC απορροφήθηκε από την εταιρία PC Systems, με την οποία η ΕΠΟ υπέγραψε νέα σύμβαση στις 19 Νοεμβρίου 2010.

Κάθε χρόνο από το ταμείο της ομοσπονδίας έφευγαν 2 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, παρ’ ότι δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο να λειτουργήσει! Το 2013 η διοίκηση Σαρρή αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση, η οποία απασχολεί τις δικαστικές αρχές εδώ και αρκετούς μήνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα