“Η καθυστέρηση φέρνει νέα μέτρα”

«Όσο η κυβέρνηση αργεί να κλείσει τη διαπραγμάτευση, σε κάθε μήνα που έπεται, έχει να αντιμετωπίσει περισσότερα μέτρα, είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση η χώρα». Αυτό δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση, η χώρα μας, επειδή δεν έχει χρήματα, είναι αυτή η οποία βρίσκεται στη δεινή διαπραγματευτική θέση και στο τέλος αναγκάζεται να δεχθεί περισσότερα», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «Η λύση θα ήταν να κλείσει τώρα, τον Φεβρουάριο, η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση χωρίς τα απαράδεκτα μέτρα, τα οποία έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. Κάθε μήνα που περνάει υπάρχουν και νέες αιτιάσεις».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. χαρακτήρισε αναποτελεσματική την κυβέρνηση «και στη διαπραγμάτευση και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, στα θέματα καθημερινότητας», εκφράζοντας την άποψη ότι «μία τέτοια κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι να φύγει». Σημείωσε, δε, ότι ο τόπος «δεν χρειάζεται νέο γύρο ψευδαισθήσεων», εκτιμώντας πως «καμία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε μονοκομματική, είτε με οριακές πλειοψηφίες, δεν μπορεί να αποτελεί λύση για τον τόπο».
Για την Κεντροαριστερά
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι ο κόσμος αναζητά εναλλακτικές προοδευτικές λύσεις. «Αυτό που χρειάζεται δεν είναι η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων, ούτε η αναπαλαίωση. Για να υπάρχει μία ουσιαστικά προοδευτική λύση- γιατί δεν είναι λύση η απογοήτευση να οδηγήσει, είτε στη Ν.Δ., είτε σε ακραίες λύσεις, απολίτικες αντιπολιτικές λύσεις στη χώρα μας- η λύση είναι να υπάρχει μία παράταξη προοδευτική, που θα εκφράζει τον χώρο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και βεβαίως θα τον εκφράζει και χωρίς λαϊκισμό, χωρίς αυταπάτες, με σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία», υπογράμμισε.
Εξάλλου, ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρακτικής της Τουρκίας «να συνδέει, είτε θέματα εξωτερικής πολιτικής, είτε θέματα του προσφυγικού, με ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου στη χώρα μας». «Η εθνική γραμμή είναι ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρά σε τέτοιες προκλήσεις και μάλιστα με αφορμή ενός θέματος που αφορούσε το κράτος δικαίου για τη χώρα μας, δηλαδή την- ορθή κατά τη γνώμη μου- απόφαση για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, διότι είμαστε κράτος Δικαίου και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με σεβασμό όλων των διαδικασιών που ισχύουν σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα