Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Το επικοινωνιακό κόλπο με τον Πολύδωρα δεν φαίνεται να έπιασε και οι τριγμοί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι «μουρμούρες» στο Πολιτικό Συμβούλιο άρχισαν να γίνονται ενοχλητικοί στα αυτιά του Τσίπρα που ζήτησε να περάσουν στην αντεπίθεση.
Οι συνεχείς επιθέσεις της ΝΔ στο Μαξίμου αλλά και συγκεκριμένα στο πρόσωπό του καθώς επίσης η σθεναρή άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναινέσει με οποιοδήποτε τρόπο στη σύνθεση του ΕΣΡ, τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση και πλέον το γνωρίζει και ο ίδιος αλλά και οι στενοί του συνεργάτες.
Είναι πάντως ιδιαίτερα εντυπωσιακό, που δείχνει την ένδεια πραγμάτων μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, πώς μέσα σε λίγα 24ωρα αποδόμησαν την επιλογή Πολύδωρα, η ΝΔ, οι άλλοτε συνοδοιπόροι του πρώην υπουργού αλλά και ο Κώστας Καραμανλής. Η διαρροή από το γραφείο τύπου του παρακαλώ, «ότι έχω τέσσερα χρόνια να του μιλήσω», τα λέει όλα…
Κερασάκι στη τούρτα η πρόταση νόμου της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες που έδωσαν την ευκαιρία για ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης και ευθείας επίθεσης κατά του Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση.
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής.
Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων».

Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο Νίκος Παππάς, ο άμεσα θιγόμενος από τις εξελίξεις και στόχος της οδού Πειραιώς από την αρχή…

«Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες»
«Οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:
1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.
2. Καταργεί το διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από “αδειοδοτική διαδικασία”, η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.
Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους, λοιπόν. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες.
Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς το νόμο, ο οποίος –στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».

Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να μετριάσει τις πληγές που άνοιξε αυτή η υπόθεση και ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχει είναι να βγει στην επίθεση. Οργανωμένα ή όχι, θα φανεί στη πορεία καθώς όταν βγαίνουν όλοι μπροστά τότε είναι πιο εύκολο να δεχτείς γκολ, ειδικά όταν δεν έχεις έμπειρους αμυντικούς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα