«Η Καταλονία κέρδισε το Μουντιάλ, όχι η Ισπανία»

Ο Ερίκ Καντονά ήταν προκλητικός όταν έπαιζε μπάλα και φαίνεται ότι παραμένει. Οι δηλώσεις που έκανε για τον προ πενταετή θρίαμβο της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αναμένεται να συζητηθούν, ιδίως όσο οι Καταλανοί μάχονται για την ανεξαρτησία τους.

Ο Γάλλος ηθοποιός και πρώην σπουδαίος μπαλαδόρος, έκανε μία τοποθέτηση σχετικά με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 από την Ισπανία, λέγοντας πως στην ουσία την κούπα την πήρε η… Καταλονία, αφού στην ομάδα αγωνίζονταν δέκα παίκτες από την Μπαρτσελόνα!

«Η Καταλονία κέρδισε το Μουντιάλ του 2010! Η Ισπανία νίκησε έχοντας 10 παίκτες της Μπαρτσελόνα στο ρόστερ της. Δεν κέρδισε η Ισπανία το Μουντιάλ, το κέρδισε η Καταλονία, το κέρδισε η Μπαρτσελόνα. Είμαι σίγουρος πως όταν τα φυτώρια της Μπαρτσελόνα και των άλλων ισπανικών ομάδων βγάλουν νέους παίκτες, η Ισπανία θα ανθίσει και πάλι», ήταν η τοποθέτηση του Καντονά, ο οποίος τόλμησε επίσης να πει πως ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής είναι ο Αργεντινός Παστόρε και όχι κάποιος από τους Μέσι ή Ρονάλντο.

Η πλάκα είναι πως ο Παστόρε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Αργεντινής το σημείωσε σε ανεπίσημο φιλικό με αντίπαλο την Καταλονία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα