Η Καϊλή προτείνει το όνομα Μοισία για τα Σκόπια

Διαβάζοντας τα όσα δηλώνουν οι εθνικοί μας ταγοί οι ξένοι διπλωμάτες σίγουρα θα έχουν φρικάρει. Οι προτάσεις τους σε ό,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων έχει τόσο φαντασία που το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να μας καταστήσουν τους γελωτοποιούς της Ευρώπης. Εδώ και τόσα χρόνια, παγκοσμίως το ΦΥΡΟΜ έχει μετατραπεί σε Μακεδονία κι εμείς ακόμη ψάχνουμε ονομασία.

Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος πρότεινε το όνομα Δακία, ξεπερνώντας το γεγονός ότι η Δακία ιστορικά ανήκει στην Ρουμανία. Τώρα ήταν σειρά της Εύας Καϊλή, η οποία ψέγει τον Μάρδα και προτείνει το όνομα Μοισία.  Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Καϊλή:

“Επιτέλους κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ βάζει το πρόβλημα σε σωστή βάση και προτείνει μία λύση που μπορεί να τους έχει χαρούμενους όλους! Βέβαια η Δακία ήταν αλλού, πάνω από τον Δούναβη, άρα η πρόταση του κ. Μάρδα είναι αγεωγράφητη, αλλά πάντως όχι ανεδαφική… Πάνω απ τη Μακεδονία ήταν η Μοισία. Ας προτείνουμε στους γείτονες μας την ονομασία Μοισία. Είναι αρχαία, όπως θέλουν οι Σκοπιανοί, δεν μας ενοχλεί τους Μακεδόνες, δεν ενοχλεί τους Αλβανούς που είναι φύλα στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και φαντάζομαι δεν ενοχλεί και τους Βούλγαρους, που είναι εκσλαβισμένα φύλα στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Σκυθίας. Αυτή μπορεί να είναι μια αποδεκτή πρόταση από όλους. Επίσης, δεν ενοχλεί και τη γραφειοκρατία… καθώς από την FYROM/ΠΓΔΜ το Μ παραμείνει ανέπαφο. Το Μ όμως θα σημαίνει Μοισία!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα