Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για τέσσερις αυτοκινητόδρομους

Έγκριση για την επανεκκίνηση των έργων κατασκευής τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων δόθηκε από τον αρμόδιο Επίτροπο, Γιοχάνες Χαν μέσω της χρηματοδοτικής υποστήριξης της ΕΕ ύψους 2,97 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων προβλέπεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα απασχολούνται στη διαχείρισή τους περίπου 1.700 άτομα. Η Κομισιόν διαπίστωσε, εξάλλου, ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ο κ. Χαν, ο οποίος υπόγραψε τις αποφάσεις συγχρηματοδότησης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η συνέχιση των έργων και το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι αρκετές ευρωπαϊκές εταιρίες είναι και πάλι διατεθειμένες να επενδύσουν σε αυτά αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της Ελλάδας. «Τα έργα αυτά θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών τις οποίες διασχίζουν, καθιστώντας τις πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα είναι πολύ πιο ασφαλείς από τους δρόμους που αντικαθιστούν», υποστήριξε ο Κοινοτικός Επίτροπος.

Τα έργα για τα οποία δόθηκε έγκριση είναι η κατασκευή τού τμήματος Αντίρριο-Ιωάννινα, μήκους 196 χλμ., η κατασκευή τού τμήματος Ευαγγελισμός– Σκοτίνα (24,71 χλμ.) του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός-Κλειδί, η κατασκευή του τμήματος Κόρινθος –Πάτρα (120 χλμ.),καθώς και η κατασκευή του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα μήκους 78,5 χλμ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα