Η Κομισιόν προτείνει «ανάσα» 7,2 εκατ. ευρώ για τους πρώην εργαζόμενους στα Sprider Stores

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να δοθούν στην Ελλάδα 7,2 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για να βοηθήσει 761 πρώην εργαζομένους στην αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores να βρουν νέες θέσεις εργασίας και να επεκτείνει τη στήριξή της σε 505 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ). Οι περισσότερες απολύσεις έγιναν στις περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόταση τώρα έχει διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης, κ. László Andor, δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση θα βοηθήσει 1.200 άτομα να προετοιμαστούν για νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για μια πρώτη θέση απασχόλησης». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι έλληνες εργαζόμενοι διανύουν μια δύσκολη περίοδο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την παροχή βοήθειας. Με χαροποιεί που η Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ για τους απολυμένους εργαζόμενους, μαζί με τους νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης».

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στήριξης από το ΕΤΠ μετά την απόλυση 761 εργαζομένων από την Sprider Stores Α.Ε. Οι εν λόγω απολύσεις ήταν το αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει βαθιά επηρεάσει την ελληνική οικονομία.

Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ θα βοηθήσουν τους εργαζομένους και τους ΕΕΑΚ να βρουν νέες θέσεις εργασίας παρέχοντάς τους ενεργό επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 12 εκατομμύρια ευρώ, 7,2 εκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν από το ΕΤΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα