Η κρίση «γεννά» συγκέντρωση δυνάμεων

Τον… τίτλο να καταγραφεί ιστορικά ως η χρονιά με τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αξία συμφωνιών διεκδικεί το 2015. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά σε μελέτη του ο παγκόσμιος όμιλος χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young, επικαλούμενος τα στοιχεία που δείχνουν περαιτέρω ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Την προλογική εκτίμηση έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η αξία των συμφωνιών που ολοκληρώθηκαν κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015 (2,27 τρισ. δολαρίων) είναι η δεύτερη υψηλότερη που έχει καταγραφεί σε εξαμηνιαία βάση, οριακά μικρότερη από το ιστορικά υψηλότερο επίπεδο των $2,59 τρισ. του πρώτου εξαμήνου του 2007.

Η αύξηση κατά 37% της αξίας των συμφωνιών, ενισχύθηκε από τον μεγάλο αριθμό μεγάλων συμφωνιών («mega deals») που πραγματοποιήθηκαν. Οι 31 συμφωνίες με αξία μεγαλύτερη των 10 δισ. δολαρίων αποτελούν νέο ρεκόρ πρώτου εξαμήνου, ξεπερνώντας τις 27 συμφωνίες που είχαν υπογραφεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Τα ρεκόρ συνεχίζονται, καθώς η αξία των συμφωνιών που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί για αυτό το μήνα του έτους, και με αυτό το ρυθμό το 2015 αναμένεται να ξεπεράσει το 2007, χρονιά ορόσημο στην ιστορία των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα