“Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες”

Για μία κυβέρνηση που δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες συμπολίτες έκανε λόγο ο Γκίκας Χαρδούβελης, στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο “τσάρος” της οικονομίας  δεν άφησε «παράθυρο» για ενδεχόμενες διορθώσεις.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση η κυβέρνηση «ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν ληξιπρόθεσμα χρέη λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Η ρύθμιση είναι αποτέλεσμα εντατικής προετοιμασίας και ενδελεχούς μελέτης» ενώ σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου αποτελεί «η εξυπηρέτηση οφειλών και από όσους έχουν πραγματική αδυναμία να τις εξυπηρετήσουν».

Έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης 

Πάντως, η συζήτηση ξεκίνησε με την έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς στο συζητούμενο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί συνολικά δώδεκα υπουργικές τροπολογίες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η συζήτηση του νομοσχεδίου θα έληγε χθές, όμως δόθηκε παράταση μιας ημέρας προκειμένου να συζητηθεί το πλήθος των υπουργικών τροπολογιών.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας μίλησε για «ανεξάντλητες, παραπλανητικές και μειωμένης κοινοβουλευτικής εντιμότητας διαδικασίες» ενώ υποστήριξε ότι εντέχνως η κυβέρνηση «έκρυψε» την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης στη τροπολογία για την ρύθμιση οφειλών προκειμένου να την ψηφίσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υπερβολική καθυστέρηση» στην κατάθεση της ρύθμισης οφειλών την οποία ωστόσο χαρακτήρισε «θετική με ορισμένα ζητήματα που μπορούν να διορθωθούν για να γίνει καλύτερη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα