«Η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το προσφυγικό»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, για απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου για το προσφυγικό, δύο χρόνια μετά από την έναρξη της κρίσης, εξαπέλυσε από το Στρασβούργο ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο περιθώριο της συζήτησης που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση της Ευρώπης (State of the Union Address), ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε την ανάγκη ενός νέου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Δύο χρόνια από την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης αναζητούμε συνολικό σχέδιο. Συμφωνίες όπως αυτές που έχουμε κάνει με την Τουρκία φαίνεται πως δεν λειτουργούν και είναι αδύνατον να εφαρμοστούν με χώρες όπως η Λιβύη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ρώτησε εάν παρότι νόμιμη είναι και ηθική η άτυπη συμφωνία του Έλληνα υπουργού με τον Γερμανό ομόλογό του, που περιορίζει τις οικογενειακές επανενώσεις προσφύγων στις 70 κάθε μήνα, αυξάνοντας το μαρτύριο για 2.700 πρόσφυγες.

«Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου, να απορρίψει την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας είναι ένα μήνυμα υπέρ της αλληλεγγύης» κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα