“Η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος”

Στο θρίλερ με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναφέρθηκε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον Real fm που τόνισε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για το συμφέρον της χώρας αδιαφορώντας, όπως είπε, για το πολιτικό κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, στην επισήμανση ότι πολλοί κατηγορούν την Αθήνα πως επειδή φοβόταν το πολιτικό κόστος, «σύρθηκαν» οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε:

«Η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για το συμφέρον των Ελλήνων και της χώρας και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, υπερασπιζόμενοι όλα αυτά που θεωρούμε ότι χωρίς αυτά δεν μπορεί η Ελλάδα να βγει από τα αδιέξοδα. Νομίζω ότι αυτό είναι καθήκον μας, αυτό πρέπει να κάνουμε».

Και πρόσθεσε η ίδια: «Αυτή η γραμμή πρέπει να στηριχθεί και ευρύτερα, παραπέρα από την κυβέρνηση και εννοώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης».

«Αν είχαμε πει εξ αρχής “ναι σε όλα” στις παράλογες απαιτήσεις και των πιο ακραίων σε αυτήν την συζήτηση, η αξιολόγηση αυτή θα είχε κλείσει. Είναι απλό. Αλλά, αυτό δεν λέγεται φόβος για το πολιτικό κόστος. Λέγεται αγωνία και προσπάθεια για τα συμφέροντα της χώρας, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα