“Η κυβέρνηση επιβάλλει αυστηρή δίαιτα στο κοινωνικό κράτος”

Για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας ρίχνοντας τα βέλη του στη κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί.

Αναλυτικά η δήλωση

«Εσωτερική στάση πληρωμών, υπεραπόδοση εσόδων λόγω αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, μη – επαναλαμβανόμενα έσοδα και φορολογική “κόπωση” των πολιτών λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους, συνθέτουν την εικόνα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Ειδικότερα στο σκέλος των δαπανών, η Κυβέρνηση επιβάλλει “αυστηρή δίαιτα” σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η κοινωνική προστασία, τα επιδόματα πολυτέκνων και οι δαπάνες περίθαλψης.

Ενδεικτικά, σημαντική στέρηση στο ποσοστό εκτέλεσης παρατηρείται στις επιχορηγήσεις νοσοκομείων, στις εφημερίες ιατρών και στις υπερωρίες νοσηλευτικού προσωπικού, στην κοινωνική προστασία, στα επιδόματα πολυτέκνων, στις λοιπές εισοδηματικές ενισχύσεις και στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Οι πομφόλυγες για δήθεν κοινωνική ευαισθησία έχουν “πάει περίπατο”.

Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί αναγκαία και επείγουσα.

Η εμπροσθοβαρής υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, είναι επιβεβλημένες πολιτικές.

Πολιτικές που η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα