«Η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική του λαγού»

Δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αναφορικά με την ενσωμάτωση των μετοχικών ταμείων στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης.

Η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά επιλέγει την τακτική του λαγού, στην προκειμένη περίπτωση τον τέως υπουργό κ. Κουτρουμάνη, όπου απροκάλυπτα προανήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή την ενσωμάτωση των μετοχικών ταμείων στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι από μόνη της ικανή να τινάξει στο αέρα τα θεμέλια των Ε.Δ και Σ.Α και καλό θα είναι να ξεχαστεί αμέσως.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το Μ.Τ.Ν θα έπρεπε η κυβέρνηση να είναι διπλά προσεκτική αφού πρόκειται για ένα ταμείο που δεν έχει λάβει ποτέ κρατική επιχορήγηση για οποιοδήποτε λόγο, ούτε το κράτος έχει βάλει ποτέ το χέρι στην τσέπη καταβάλλοντας εργοδοτική εισφορά, αν και το τελευταίο ήταν και είναι στις υποχρεώσεις του.

Αντ’ αυτού κατάφερε να το μισοκαταστρέψει με το κούρεμα (PSI). Και σαν να μην έφτανε αυτό κάθε τρείς και λίγο αναμοχλεύει νέα σενάρια, με στόχο πάντα να μεγεθύνει το μέγεθος της ζημιάς και ουδόλως για να το προστατεύσει. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρόκειται για ανίκανους και επικίνδυνους χειρισμούς από μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση ή μεθοδευμένες κινήσεις με σκοπό την διάλυση και την κατάργηση των Μετοχικών Ταμείων;

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση στο θέμα, να το κλείσει αν δεν απηχούν τις θέσεις της οι δηλώσεις Κουτρουμάνη ή να μας ενημερώσει για όσα απεργάζεται πίσω από τις πλάτες μας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα σταθούμε εμπόδιο και θα μας βρει απέναντι σε τέτοιου είδους ανάλογες μεθοδεύσεις, αφού κανένας μας δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει στην τύχη, τους κόπους και τις αγωνίες μιας ολόκληρης ζωής.

Τίποτε δεν μας χαρίζεται. Όλα είναι πληρωμένα από εμάς για εμάς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα