«Η κυβέρνηση κατήργησε την Δημοκρατία»

«Πυροβολεί» ξανά τον Αλέξη Τσίπρα ο Μανώλης Γλέζος αφού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς άστραψε και βρόντηξε το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega κάνοντας λόγο για κατάργηση της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση Μαξίμου ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπορευθεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και να προσχωρήσει στη «Λαϊκή Ενότητα».

Αρχικά υποστήριξε ότι «υπήρχε εναλλακτική παρά τα όσα λέει το Μέγαρο Μαξίμου» και εγκάλεσε προσωπικά τον κ. Τσίπρα: «Τι σχέση έχει η δημοκρατία με το να αποφασίζει η κυβέρνηση Μαξίμου. Υπήρξε κατάργηση της Δημοκρατίας, όχι απλώς έλλειμμα». Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση Μαξίμου ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό, ούτε έδωσε δουλειά στο κόσμο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρελθόν»

Συνεχίζοντας, ο Μανώλης Γλέζος είπε τα ακόλουθα: «Όλοι λένε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Υπήρχε η δική μου καθαρή λύση, που αποκρύπτει το Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ιστορία που η κυβέρνηση Μαξίμου προσπαθεί να καταστρέψει, αλλά δεν τον χαρίζω σε κανέναν τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια»

Σε ερώτηση αν εξακολουθεί να εκτιμά τον Τσίπρα απάντησε: «Εξακολουθώ να αγαπώ και τον Αλέξη και όλους τους αγωνιστές» ενώ όταν ρωτήθηκε ότι δεν θα είναι εύκολο να ταχθεί εναντίον του ο Μ. Γλέζος απάντησε με νόημα: «Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια. Αυτό τα λέει όλα».

«Ολα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα με ποιον θα συμπορευτούν τα μέλη που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους που θα τεθούν. Αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους δεν υπάρχει θέμα. Ποτέ δεν είμαι κλειστός σε τίποτα» υπογράμμισε ακόμα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γλέζος κάλεσε όλες τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συναποτελέσουν την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσουν εξουσία του λαού και να αποτρέψουν την καταστροφή που έχουν δημιουργήσει τα δάνεια. Εμμέσως δηλαδή ο τέως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους συντρόφους του να δημιουργήσουν έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό που θα υλοποιήσει μια πολιτική ατζέντα διαφορετική απ’ αυτήν της «κυβέρνησης Μαξίμου» κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε για τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα