«Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια»

Για μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση μίλησε στον Realfmη Σοφία Βούλτεψη που αναφέρθηκε στο σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για σταδιακές φοροελαφρύνσεις.

Ειδικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε αρχικά τα εξής: «Είμαι σε θέση να πω ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ότι γίνονται διαρκείς διαπραγματεύσεις, ότι παρουσιάζουμε συνεχώς αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε αυτό, για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και αμέσως μετά τον ανασχηματισμό στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και σε συνεντεύξεις του, ότι θα υπάρξει σχέδιο σταδιακής φοροελάφρυνσης».

Και πρόσθεσε: «Η κ. Μέρκελ και όλοι οι εταίροι μας όταν τους αναφερόμαστε στα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δεν τα αμφισβητούν πλέον, αντιθέτως συμφωνούν απολύτως ότι υπάρχουν αυτά».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα «γιατί υπάρχει η εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε άλλο μήκος κύματος», η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Όλοι στο εσωτερικό του κόμματός τους κάνουν συζητήσεις και έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους. Από τη θέση που βρίσκομαι δεν μπορώ να ασκήσω κριτική στην ελευθερία της γνώμης. Είναι κορυφαίο ζήτημα.

Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και ακολουθείται από όλους. Είναι άλλο πράγμα το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει άλλα θέματα να αντιμετωπίσει, τα κόμματα έχουν τη γνώμη τους.

Και βουλευτές της Ν.Δ. καταθέτουν ερωτήσεις. Είναι υποχρέωσή τους να καταθέτουν ερωτήσεις να κάνουν προτάσεις, να βελτιώνουν την κατάσταση. Δεν μπορώ να ασκήσω κριτική σε αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα