“Η κυβέρνηση να δείξει ότι είναι διαφορετική από τις προηγούμενες”

Να αλλάξουν άμεσα οι αντικειμενικές αξίες ζητά ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε  ακόμα πως “η κυβέρνηση πρέπει να δείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι διαφορετική από τις προηγούμενες”.

Ο υρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι αυτό θα γίνει «όχι μόνο με μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση ή με τις λίστες, όπως τη Λαγκάρντ, αλλά με πιο ριζικά πράγματα».

Ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξουν ορατά βήματα για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

«Το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα αφορά κυρίως το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων», είπε και πρόσθεσε:

Ο πρωθυπουργός είχε πει στη Θεσσαλονίκη ότι θα βρει 3 δισ. ευρώ ετησίως από αυτές τις πηγές. Τα άλλα δεν εξαρτώνταν μόνο από εμας, αυτά όμως ναι.

«Υπήρχε αισιοδοξία ότι οι δανειστές θα υποχωρήσουν σε κάποια πράγματα, στα οποία δεν υποχώρησαν», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος.

Σε άλλο σημείο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι έστω κι αν υποχρεώνεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, που δεν συνάδει με την αριστερή ιδεολογία, καταπολεμούμε το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα και κάνουμε τομές στο πολιτικό σύστημα, που θα φέρουν την αλλαγή που χρειαζόμαστε».

«Οι τομές στο πολιτικό σύστημα μπορούν και πρέπει να γίνουν αύριο, όπως να αλλάξει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και να δημοσιευθούν οι δηλώσεις πόθεν έσχες του 2013 και 2014», ανέφερε και πρότεινε «να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών, κυρίως για συμβολικούς λόγους».

Όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως πρέπει να αλλάξουν άμεσα και να προσαρμοστούν στις εμπορικές, όπως ορθά έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Το λιγότερο που θα περίμενα θα ήταν να υπάρξει ένα αφορολόγητο όριο, ας πούμε στα 50.000 ευρώ και κάτω να μη φορολογείται η ακίνητη περιουσία, διότι π.χ. η γιαγιά που έχει ένα σπιτάκι στο χωριό, που της το άφησε ο παππούς και έχει μία σύνταξη από τον ΟΓΑ, 300 ευρώ, τι ΕΝΦΙΑ να πληρώσει; Είναι, προφανώς, αντισυνταγματικό αυτό. Δεν έχει φοροδοτική ικανότητα», εξήγησε.

«Πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων. Κάτω από κάποιο όριο πρέπει να μένει αφορολόγητη η ακίνητη περιουσία».

Αναφερόμενος στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου προέδρου, ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε:

Ενόψει των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, αντί η δημοσιότητα περιστρέφεται γύρω από τους υποψηφίους, περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργό. Αυτό δείχνει πόσο αρρωστημένος είναι ο δήμοσιος βίος στη χώρα.

Ακόμα, σημείωσε πως είναι «δεδομένο ότι ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα