“Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας”

Στις εσωκομματικές εξελίξεις εντός του  ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Γιάννης Μηλιός ενώ επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση με την ακολουθούμενη πολιτική της. “Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στη λιτότητα που εφαρμόζει η κυβέρνηση” τόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ακόμα πως  “η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τον εαυτό της να εξυπηρετεί σε ένα βαθμό τα συμφέροντα της ολιγαρχίας”.

«Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να βρίσκει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκανε, επίσης, λόγο για ένα πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ζήτησε να συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να διατυπωθούν οι διαφωνίες.

Σε ερώτηση για το παράλληλο νόμισμα ή τη λύση των IOU σημείωσε ότι «δεν πρέπει να έχουμε κανένα ταμπού όταν τίθεται θέμα επιβίωσης».

Εξηγώντας την αποχώρησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος πριν από τις εκλογές, ανέφερε:

«Eίχα δει ότι μετά τις ευρωεκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον πρώτο κόμμα και ήταν δεδομένο ότι πάει για κυβέρνηση, η κατεύθυνση την οποία πήρε το βασικό επιτελείο ήταν ότι για να πάμε γρήγορα στην εξουσία θα πορευτούμε με μια πολιτική που θα λέει ότι το τέρμα της λιτότητας είναι το συμφέρον όλων. Δηλαδή μπορούμε να συμβιβάσουμε τα συμφέροντα της οικονομίας, με την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου, με τα συμφέροντα του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου».

Όπως υποστήριξε, «αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και οδηγεί σε αδιέξοδο, στην έξαντληση των “καυσίμων” που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση αριστερή μέχρι την υποχρέωσή της σε έναν τελικό συμβιβασμό». «Σε αυτό το πράγμα δεν ήθελα να είμαι μέσα γιατί θεώρησα ότι είμαι αποτελεσματικότερος να το επισημαίνω και για να μπορώ να το επισημαίνω θα πρέπει να είμαι έξω», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα