“Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή για χρεωκοπία”

«Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή για χρεωκοπία» διαμηνύει η Μαρίαμ Σπυράκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Bloomberg Business.

Σε ερώτηση για την απόφαση της κυβέρνησης να ενοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και του Ευρωπαίκού Λαϊκού Κόμματος απάντησε:

«Ήταν μια πολιτική απόφαση που υπονομεύει την αξιοπιστία της Ελλάδας και επεκτείνει την αβεβαιότητα. Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια. Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο “μετά τα μεσάνυχτα” για την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιλογή ανάμεσα στο να καλυφθούν τα ομόλογα η αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διευθετήσει και τα δύο. Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει να μην καλύψει τα ομόλογα τότε τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν ούτε μισθοί ούτε συντάξεις. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει εντολή για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν υπάρχει εντολή για χρεοκοπία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα