“Η κυβέρνηση υποφέρει μαζί με τους πολίτες”

Στην υψηλή φορολογία που έχει “γονατίσει” τους Έλληνες εστίασε σε δηλώσεις του ο Νίκος Ξυδάκης τονίζοντας πως “η κυβέρνηση συμπονά και υποφέρει μαζί με τους πολίτες”.

Η κυβέρνηση πρέπει να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας, να υποφέρει μαζί τους και να προσφέρει μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικώκ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Οταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να φορολογηθούν τα ακίνητα για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο.

«Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον,η ανεργία και η υψηλή φορολογία» είπε ο Νίκος Ξυδάκης.

«Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια…».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη τώρα το θέμα είναι «να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι αυτό που προέχει είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αλλά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να βρίσκεις διαρκώς καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης».

«Άλλος μαθαίνει περισσότερο και άλλος λιγότερο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Ξυδάκη ότι «έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έχει πει και ο πρωθυπουργός».

«Δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που υποφέρει» είπε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα