Η κυρία κι αν… εγέρασε (Video)

Έρωτας 119 ετών! Για όλους εμάς που λατρεύουμε τη Γιουβέντους, η 1η του Νοέμβρη είναι τεράστια μέρα. Σαν σήμερα το 1897 μία παρέα Τορινέζων φοιτητών ίδρυσε τους «νεολαίους», δηλαδή τη Γιουβέντους, ένα σύλλογο που ξέφυγε από τα στενά όρια της ιταλικής πόλης και έγινε παγκόσμια έννοια.

J

U

V

E

N

T

U

S

 

1

8

9

7

 

1897

Η «γηραιά κυρία» έφτασε, λοιπόν, τα 119 έτη ύπαρξης, αλλά παραμένει όμορφη, κομψή, νέα και πρώτη σε όλα! Ο παγκόσμιος αυτός ποδοσφαιρικός σύλλογος έχει κατακτήσει κυριολεκτικά τα πάντα και είναι ο μοναδικός σε όλη την Ευρώπη που έχει όλα τα τρόπαια στη συλλογή του.

Πέρα από τα 32 πρωταθλήματα Ιταλίας, τα 11 Κύπελλα και τα 7 Σούπερ Καπ, η Γιουβέντους έχει κατακτήσει δύο Champions League, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, τρία UEFA, ένα Intertoto, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Διηπειρωτικά. Για τους παικταράδες που έχουν φορέσει τη φανέλα της τι να πούμε…

maxresdefault

Η ιστορία της αμαυρώθηκε αδίκως το 1985 επειδή κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον τελικό του Χέιζελ, λίγες ώρες μετά το δολοφονικό ποδοπάτημα των Ιταλών φιλάθλων από τους Άγγλους χούλιγκαν της Λίβερπουλ, σε έναν αγώνα που δεν έπρεπε να διεξαχθεί ποτέ. Επίσης, τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο τίτλων, υποβιβάστηκε και της χρεώθηκαν όλα τα δεινά του Calciopolis, κι ενώ αποδείχθηκε πως παράγοντες πάρα πολλών ομάδων είχαν συνεργαστεί στο σκάνδαλο. Βέβαια, η ιταλική δικαιοσύνη δικαίωσε μετά από χρόνια την Juve που πλέον διεκδικεί τους τίτλους και τα διαφυγόντα έσοδα.

Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον κορυφαίο και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό σύλλογο, την ιδέα των πιτσιρικάδων από το Τορίνο που δε θα σταματήσουμε ποτέ να λατρεύουμε! FORZA JUVENTUS!

https://www.youtube.com/watch?v=YqZ_3qB3pyU

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα