“Η Κύπρος θα αντισταθεί στις ορέξεις της Τουρκίας”

Με το «πρωτόκολλο της Άγκυρας» απαντάει ο Νίκος Αναστασιάδης στις τουρκικές επιδιώξεις.Η Κύπρος θα αντισταθεί στις ορέξεις της Τουρκίας ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου.

Πιο συγκεκριμένα, τη θέση ότι εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται η Τουρκία να εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα κεφαλαίων, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις».

«Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της ‘Αγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια» τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ενώ κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα