Η λίστα του Σίλβα με ονόματα και… διευθύνσεις

Ο Μάρκο Σίλβα είναι προπονητής της σχολής που υποστηρίζει τους ειδικούς ρόλους για κάθε παίκτη στην ενδεκάδα. Ως εκ τούτου, οι επιλογές του στο μεταγραφικό παζάρι είναι πολύ συγκεκριμένες και αφορούν παίκτες με πολύ ιδιαίτερα στοιχεία. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού κατέθεσε τις εισηγήσεις του στη διοίκηση, με γνώμονα το υλικό που έχει στην παρούσα φάση στη διάθεσή του. Με άλλα λόγια, δεν συμπεριέλαβε στη λίστα του παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τυχόν παραχωρήσεις.

Οι εισηγήσεις του Σίλβα προς τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» είναι με… όνομα και επώνυμο και, ως επί το πλείστον, αφορούν παίκτες από την αγορά της Πορτογαλίας, την οποία ο 39χρονος κόουτς γνωρίζει πολύ καλά και εμπιστεύεται. Σε πρώτη φάση, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση τριών παικτών, ενώ θα υπάρξουν συμπληρωματικές κινήσεις σε περίπτωση που παραχωρηθεί ένας ή περισσότεροι παίκτες. Σύμφωνα με την εισήγηση του Μάρκο Σίλβα, οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν την απόκτηση ενός στόπερ, ενός μέσου και ενός αριστερού επιθετικού.

Για το κέντρο άμυνας η επιλογή του Πορτογάλου είναι ο Έβερτον, με τον 27χρονο αριστεροπόδαρο Βραζιλιάνο να είναι υπό παραχώρηση από τη Σπόρτινγκ, που τον δεσμεύει με συμβόλαιο ως το 2019. Εναλλακτικές λύσεις αποτελούν ο 23χρονος Κολομβιανός Έντερ Μπαλάντα της Ρίβερ Πλέιτ και ο 27χρονος Αργεντινός Λισάντρο Λόπες της Μπενφίκα.

Για τη θέση τού εξτρέμ ο Μάρκο Σίλβα έχει ξεχωρίσει τον Ζοσουέ, με τον 26χρονο Πορτογάλο να παραχωρείται από την Πόρτο. Μάλιστα το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο και δεν έχει γίνει συζήτηση για την ανανέωσή του, συνεπώς το κόστος δεν θα είναι πολύ μεγάλο.

Σχετικά με την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, ο Κάρλος Εντουάρντο είναι ο διακαής πόθος του Πορτογάλου προπονητή, αλλά το συμβόλαιό του με την Αλ Χιλάλ καθιστά δύσκολη την περίπτωσή του, αφού θα κοστίσει μια περιουσία. Στα υπ’ όψιν είναι και ο περισσότερο αμυντικογενής Τόνι Βιλχένα, που μένει ελεύθερος από τη Φέγενορντ αλλά ειδικά μετά το ντεμπούτο του με την εθνική Ολλανδίας έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του.

Για τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει μόνο αν υπάρξει αποχώρηση του Ρομπέρτο. Αν ο Ισπανός γκολκίπερ πωληθεί, δεν αποκλείεται να δοθεί θέση βασικού στον Στέφανο Καπίνο και να πλαισιωθεί από έναν ακόμη εξελίξιμο Έλληνα. Ο Σωκράτης Διούδης, που ανήκει στην Μπριζ και έχει ρήτρα 300.000 ευρώ, είναι στα υπ’ όψιν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα