Η ΛΑΕ καταγγέλλει την βάρβαρη τουρκική εισβολή στο Αφρίν της Συρίας

«Η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βάρβαρη τουρκική εισβολή στο Αφρίν της Συρίας εναντίον του κουρδικού κινήματος, η οποία έχει και ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων και παιδιών, όχι μόνο παραβιάζει κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας αλλά και δυναμιτίζει την κατάσταση σε όλη την περιοχή μας, διαγράφοντας άμεσους κινδύνους περαιτέρω αναφλέξεων στο συριακό μέτωπο και γενίκευσης των πολεμικών αντιπαραθέσεων στη Μ. Ανατολή» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζανης.

Στη γραπτή του δήλωση εκφράζεται η αμέριστη αλληλεγγύη του ίδιου και της ΛΑΕ στον δοκιμαζόμενο και σκληρά αγωνιζόμενο κουρδικό λαό, «ο οποίος εγκαταλειμμένος από όσους του υπόσχονταν στήριξη, δίνει ηρωικό αγώνα για τα δικαιώματα και την ελευθερία του, αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις πατρογονικές του εστίες και να νικήσει» αναφέρει.

Τέλος ανακοινώνει πως η ΛΑΕ «θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των Κούρδων στην Ελλάδα και θα εντείνει τις προσπάθειές της για να αναπτυχθεί στην ελληνική κοινωνία ένα μεγάλο κίνημα συμπαράστασης στον αγώνα του κουρδικού λαού μέχρι την τελική δικαίωσή του για δικαιώματα, ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα